Krakow & Warszawa 7 dagar

Krakow och Warszawa, två imponerande polska städer

Polen är genomsyrat av traditioner och historia med ett storartat arkitektonisk arv. På denna resa koncentrerar vi oss på huvudstaden och metropolen Warszawa samt sagolika staden Krakow med sin vackra medeltida stadskärna. Under resan hinner vi dessutom med ett imponerande besök på den berömda saltgruvan i Wieliczka, vi gör en gripande rundtur på koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau, men även en tur i hansestaden Gdansk. Välkomna på en resa i ett land och städer som överraskar!

Pris från:
8 595:-
Dagar:7
Bussresa, del i insides dubbelhytt, del i dubbelrum, middag dag 1-6, frukost dag 2-7, Chopinafton, stadsrundtur i Krakow och Warszawa, besök och inträden enligt programmet, reseledare
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Dags att stiga ombord
Varmt välkomna ombord på vår fina buss och på denna intressanta resa till Polens två största städer! Vi har avresa från Hässleholm på eftermiddagen och påstigningsplatser genom Blekinge. Väl i Karlskrona tar vi nattfärjan över Östersjön till Gdynia och ombord på färjan äter vi en första gemensam middag.

Dag 2. Välkomna till Polen
Dzień dobry! (god morgon på polska) Efter en god frukost på färjan rullar vi i land i Gdynia och Polen. Här möter vi vår polska lokalguide som kommer vara med oss under hela vistelsen i Polen. Under dagen bekantar vi oss med varandra och guiden berättar intressanta historier om landet under vår färd genom det polska landskapet på vägen till Krakow. Väl framme i den gamla huvudstaden som idag är en fantastisk kultur- och lärdomsstad checkar vi in på vårt centralt belägna hotell Wysianski Hotel***. På kvällen väntar middag på hotellet.

Dag 3. Två skattkammare på en dag – Krakow och saltgruvan
Under morgonen är det dags att bege oss ut på upptäcktsfärd i Krakow. Staden har en välbevarad medeltida stadskärna med kullerstensgator kantade av vackra hus. Tillsammans gör vi en stadspromenad där vi får höra historien om staden och bland annat ser den berömda St Mariakyrkan, det gamla tyghuset och palatsen samt flanerar genom de smala gränderna. Det är en njutning för själen att promenera i denna sagostad som mirakulöst nog klarade sig undan kriget förstörelse och sägs vara en enda stor skattkammare. Staden uppvisar en unik blandning av gamla byggnadsstilar, en riktig kulturstad med ursprunglig charm.Efter rundturen får vi lite tid på egen hand för lunch innan vi under eftermiddag fortsätter till den berömda saltgruvan i Wieliczka som varit i drift sedan 1200-talet. Här öppnar sig ett imponerande underjordiskt rike av salt. Unikt med denna saltgruva är alla underjordiska floder, saltskulpturer, träbroar, kammare, salar, kapell, altare mm. Saltgruvan står med på UNESCO:s världsarvslista och är en sevärdhet som imponerar. Kom ihåg kameran! Efter utflykten åker vi tillbaka till hotellet där vi äter middag. 

Dag 4. Ett gripande besök i Auschwitz Birkenau
Idag väntar en dag med annorlunda upplevelser. Vi skall nämligen göra ett gripande besök tillsammans med en guide på koncentrationslägren Auschwitz och Birkenau. Här blir vi smärtsamt påminda om nazismens grynheter, en tid som vi aldrig får glömma.
Efter ett rörande besök åker vi tillbaka till Krakow.På kvällen väntar middag i Krakow och därefter en ljuvlig konsert med musik av den polskfödde kompositören Chopin.

Dag 5. Kontrasternas stad Warszawa
Vi lämnar Krakow för denna gång och beger oss istället av norrut mot den polska huvudstaden Warszawa där vi beräknas ankomma under tidig eftermiddag. (ca 30 mil)
Få städer har förknippats med så mycket grått och trist och varit så missförstådd som Warszawa. Men det är verkligen historia nu för det nya Warszawa är en av Europas mest levande, och nyskapande storstäder. Det är en stad som testar nya möjligheter utan begränsningar. Stadens ödelades nästan helt under andra världskriget men har med stora insatser från det polska folket återuppbyggts i en blandning av gammal och socialistisk stil. Väl framme gör vi under eftermiddagen en rundtur där vi får höra både om historia och om dagens Warszawa. Vi tar oss bland annat till Gamla Stan med dess vackra torg och kullerstensgator men vi tar också en tur till det judiska gettot och vidare till huvudgatan Nowy Swiat. En intressant rundtur som avrundas med middag på hotellet.
I Warszawa bor vi på Hotel Ibis Warswaza Old Town Stare Miasto som ligger mindre än 10 minuters promenad från stadens historiska stadsdel. Eftersom vi bor så pass centralt kanske några av de små ölstugorna lockar efter middagen eller varför inte slå sig ner på stadens marknadstorg som myllrar av folkliv för att runda av vistelsen i Polen.

Dag 6 – Hansestaden Gdansk
Från Warszawa styr vi bussen vidare norrut mot kusten och den gamla hansestaden Gdansk. Här gör vi ett stopp för en stadspromenad tillsammans med vår guide. Vi låter oss imponeras av den historiska stadskärnan med sina kullerstensgator, paradgatan Dluha Targ och den pampiga Mariakyrkan. Det finns även gott om trevliga affärer, restauranger och caféer som vi kan passa på att njuta av under vår tid på egen hand i Gdansk. Finns det tid kvar gör vi också ett stopp för shopping innan vi kör ombord på färjan tillbaka till Karlskrona. Det blir nattfärja mellan Gdynia och Karlskrona men innan vi kryper till kojs serveras vi en gemensam middag.

Dag 7 Hemma igen
Efter frukost rullar vi i land i Sverige och Karlskrona igen. Belåtna med många resminnen i bagage når vi snart våra respektive hemorter och tar farväl för denna gång.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i insides dubbelhytt
Det i dubbelrum
Middag dag 1-6
Frukost dag 2-7
Chopin afton
Stadsrundtur i Krakow och Warszawa
Besök på Aschwitz
Besök saltgruvan Wieliczka
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2020-08-08BussKrakow och Warszawa 7 dagarMer än 88 595:-Boka