Norge Trollstigen & Hurtigruten

Hurtigruten, Trollstigen och Norge, mer behöver man inte säga!

En rundresa i vackra Norge med storslagna naturscenarier, fjordar med lysande klargrönt vatten, oförglömliga Trollstigen, turistorten Geiranger och en av Norges mest välkända attraktioner - Hurtigruten.

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan.

 

 

Pris från:
6 995:-
Dagar:5
Bussresa, del i dubbelrum, Fm-fika dag 1, Middag dag 1-4. Frukost dag 2-5. Båttur Hurtigruten.Reseledare.
Boka resa

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbel
Middag dag 1 - 4
Fm-fika dag 1
Frukost dag 2 - 5
Båttur på Hurtigruten
Reseledare

Dagsprogram

Dag 1.
Denna resa startar från Karlskrona på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne. Vi stannar för fika, lunch och bensträckare längs vägen. Innan vi vet ordet av så åker vi över Svinesundsbron och så är vi i Norge.
Vi passerar Oslo och fortsätter mot dagens mål som är Hamar. Här checkar vi in på Scandic Hotel som har ett centralt men rofyllt läge vid Norges största sjö Mjösa. Middagen serveras på hotellet.
Dag 2.
Efter frukosten följer vi Mjösa till Lillehammer. Vi når snart den mest kända vägen i Norge – Trollstigen - som slingrar sig upp genom fjällmassivet. Uppe på toppen är utsikten hänförande med ståtliga berg och djupa dalar. Här gäller det att ha kameran med för att föreviga denna vackra storslagna natur. Vi kör vidare till Ålesund som ligger omgivet av fjordar och höga fjälltoppar. Vårt hem denna natt blir Scandic Parken som ligger i hjärtat av staden med en vy över hamnen och alla husen i Jugendstil.
Dag 3.
Idag kommer vi att åka med den världskända Hurtigruten från Ålesund till Geiranger. Under närmare fyra timmar får vi uppleva vad som ofta kallas ”Världens vackraste sjöresa”. Norge bjuder på hisnande vyer, vattenfall och pittoreska gårdar längs med branta fjällväggar. Turen avslutas i Geiranger, fjorden som sägs vara den vackraste av alla Norges fjordar och som är ett världsarv. Vid kajen väntar vår buss som ska ta oss en tur genom byn och därefter vidare till Loen och fina Hotel Loenfjord. Vi fortsätter att njuta av den obeskrivligt vackra naturen och äter en god middag på hotellet.
Dag 4.
Vi lämnar Loen och åker till Fjaerland, där vi gör ett stopp vid glaciären. Vidare ner till Sognefjorden som vi passerar med en bilfärja. Vi gör ett kortare stopp vid den kända Stavkyrkan i Borgund, passerar därefter Hemsedal och Gol på vår väg till Oslo där vi kommer att bo på hotell Thon Hotel. Här äter vi en gemensam middag.

Dag 5.
Idag efter frukost kommer vi att lämna Norge för denna gången. Men innan dess kommer vi att få en guidad tur i Olslo. Vi kommer också att få lite egen tid till lunch innan vi kör mot våra hemorter, och givetvis kommer vi att stanna för fika, lunch och benstäckare.
 

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2020-08-23BussNorge Trollstigen & Hurtigruten - 5 dagarFullbokad, väntelista6 995:-Boka på väntelista