Bohuslän med Göta älv 4 dagar

Transport:
Bussresa

Pris från: 6595 kr

Detta ingår: Bussresa, del i dubbelrum, frukost dag 2-4, middag dag 1-3, lunch dag 1-3, båttur Trollhättan – Vänersborg tur och retur, entré Saab museum, reseledare

Discount:
  • 2023-05-23
Artikelnr: N/A Kategori:

Special offer

Beskrivning

Dagsprogram
Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning enligt våra påstigningsplatser genom Blekinge och Skåne. Färden fortsätter mot Stora Höga där vår eminenta reseledare/guide Lisbeth kommer att ansluta i bussen. Vi åker mot Stenungsund och via Tjörnbroleden och väg 160 till Rotviksbro. Sedan Bokenäset ut till Skaftö TV-seriens Saltön.
Vi börjar med att äta lunch på Rågårdsvis pensionat där Emelie i Saltöserien jobbade. Efter lunchen går färden vidare mot Grundsund. Vi stannar vid torget. Här finns den fyrkantiga bänken där Johanna berättade om sina kärleksbekymmer. På andra sidan vägen ligger Blomgrens tobaksaffär. I samma hus finns Johannas lägenhet. Vi promenerar längs östra kajen, 500 m ut ligger Restaurang ”Lilla Hunden” där Sara arbetade. På vägen dit passerar vi Ljugarbänken och gamla sjöbodar.
Efter Grundsund åker vi vidare till Uddevalla, där vi checkar in på hotell Bohusgården. Här äter vi även en gemensam middag på kvällen.
Dag 2. Avresa från Hotell Bohusgården. Vi åker ut mot Torp och vidare E6:an mot Gläborg. Här tar vi Kustvägen till Smögen. Här gör vi ett längre stopp med promenad på den berömda bryggan och möjlighet att handla i bodarna, besöka fiskhallarna och kaffe på egen hand. Kanske blir det räkmacka till kaffet. När vi åker från Smögen tar vi kustvägen. Här visar Bohuslän sin kala och särpräglade natur och kustsamhällena ligger tätt.
Hunnebostrand. Här har man brutit och lastat sten som exporterats ut i världen. Om trafiken medger gör vi ett stopp och tar en promenad längs stenkajen. Där finns numera en välbesökt skulpturutställning. Vi åker vidare den vackra vägen via Ulebergshamn, Bovallstrand och Hamburgsund till Fjällbacka. Kanske gör vi ett stopp vid Svenneby Gamla medeltidskyrka om den är öppen.
Fjällbacka. Här blir det lunch på Bryggan Stora Hotellet Vi njuter av mat och närheten till havet. Två kändisar som förknippas med Fjällbacka är skådespelerskan Ingrid Bergman och deckarförfattarinnan Camilla Läckberg. Efter lunch blir det egen tid att upptäcka Fjällbacka. Nu åker vi tillbaka mot Uddevalla och vårt hotell Bohusgården. Nu finns egen tid på Hotellet. Kanske en promenad på Strandpromenaden eller ägna tid i Hotellets SPA avdelningen. Inträde betalas av var och en på plats.
Gemensam middag på kvällen
Dag 3. Idag efter frukost åker så åker vi mot Trollhättan, här kommer vi att åka en båttur mellan Trollhättan och Vänersborg tur och retur. Under resans gång så kommer det att serveras en lunch på tillbakavägen. När vi kommit tillbaka till Trollhättan så kör vi den korta vägen till Saab Car Museum. Här får vi tid att på egen hand strosa runt och se på dom fina bilarna. Efter besöket på museet så åker vi tillbaka till vårt hotell och äter en gemensam middag på kvällen.
Dag 4. Avresa Hotell Bohusgården. Vi åker i Evert Taubes fotspår. Vår guide Lisbeth visar och berättar om de platser som inspirerat Evert Taube till Visorna om Bohuslän, Maj på Malö och Huldas Karin. Handelsman Flink på Flatön. Vi besöker handelsboden och upplever den Taubeska atmosfären, ser berget där han satt och diktade samt Taubestenen ute i vattnet.
Färja Malö Strömmar. Vi åker tvärs över Orust, stannar till vid Skåpesundsbron för busskaffe.
Klädesholmen. Sill konservernas ö. Här finns möjlighet att köpa sill konserver till fabrikspris eller bara se sig omkring. Här kommer vi även att äta lunch på restaurang Salt & Sill. Efter lunchen fortsätter vi mot våra respektive hemorter och på vägen släpper vi av vår guide Lisbeth vid Stora Höga igen. Vi gör såklart stopp för benstäckare och fika.
*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

Ytterligare information

Övernattning

Dubbelrum, Enkelrum

Plats i bussen

Ospecificerat, Främre delen, Mitten, Bakre delen

Påstigningsort

Kl. 06:00 Karlskrona, Angöringen möbelaffären, Kl. 06:25 Ronneby, resecentrum, Kl. 06:50 Karlshamn, resecentrum, Kl. 07:05 Pukavik, samåkningsparkeringen, Kl. 07:20 Sölvesborg, Blekingeporten, Kl. 07:30 Bromölla, Bellas Place, Kl. 07:50 Kristianstad, Circle K, Kl. 08:15 Hässleholm, Mc Donalds Stoby

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften är 1 400 kr per person och ska betalas senast 1 vecka efter bokning. Avgiften ingår i priset per resa. Resterande belopp skall betalas senast 5 veckor före avresan.