Klassiska Norge med Ålesund och Geiranger 5 dagar

Transport:
Bussresa

Pris från: 7950 kr

Detta Ingår: Bussresa, del i dubbelrum, frukost dag 2-5, middag dag 1-4, båttur på Geirangerfjorden (Hellesylt – Geiranger), reseledare

Discount:
  • 2023-07-17
Artikelnr: N/A Kategori:

Special offer

Beskrivning

Dag 1. Denna resa startar från Karlskrona på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne. Vi stannar för fika, lunch och bensträckare längs vägen. Innan vi vet ordet av så åker vi över Svinesundsbron och så är vi i Norge.
Vi passerar Oslo och fortsätter mot dagens mål som är Hamar. Här checkar vi in på Victoria hotell Hamar. Middagen serveras på hotellet.
Dag 2. Efter frukosten följer vi Mjösa till Lillehammer. Vi når snart den mest kända vägen i Norge – Trollstigen – som slingrar sig upp genom fjällmassivet. Uppe på toppen är utsikten hänförande med ståtliga berg och djupa dalar. Här gäller det att ha kameran med för att föreviga denna vackra storslagna natur. Vi kör vidare till Ålesund som ligger omgivet av fjordar och höga fjälltoppar. Vårt hem denna natt blir Thorn Hotel Ålesund som ligger i hjärtat av staden med en vy över hamnen. Gemensam middag på hotellet.
Dag 3. Idag kommer vi att åka med båt den finaste delen av Geirangerfjorden. Vi kommer att åka från Hellesylt till Geiranger ”Världens vackraste sjöresa”. Norge bjuder på hisnande vyer, vattenfall och pittoreska gårdar längs med branta fjällväggar. När vi kommer i land så tar vår buss oss på en tur genom byn och därefter vidare till Loen och fina Hotel Loenfjord. Vi fortsätter att njuta av den obeskrivligt vackra naturen och äter en god middag på hotellet.
Dag 4. Vi lämnar Loen och åker till Fjaerland, där vi gör ett stopp vid glaciären. Vidare ner till Sognefjorden som vi passerar med en bilfärja. Vi gör ett kortare stopp vid den kända Stavkyrkan i Borgund, passerar därefter Hemsedal och Gol på vår väg till Oslo där vi kommer att bo på hotell Thon Hotel Oslo Airport. Här äter vi en gemensam middag.
Dag 5. Idag efter frukost kommer vi att lämna Norge för denna gång. Men innan dess kommer vi att få en guidad tur i Oslo. Vi kommer också att få lite egen tid till lunch innan vi kör mot våra hemorter, och givetvis kommer vi att stanna för fika, lunch och benstäckare.
*Vi reserverar oss för ändringar i programmet!

Ytterligare information

Övernattning

Dubbelrum, Enkelrum

Påstigningsort

Kl. 06:00 Karlskrona, Angöringen möbelaffären, Kl. 06:25 Ronneby, resecentrum, Kl. 06:50 Karlshamn, resecentrum, Kl. 07:05 Pukavik, samåkningsparkeringen, Kl. 07:20 Sölvesborg, Blekingeporten, Kl. 07:30 Bromölla, Bellas Place, Kl. 07:50 Kristianstad, Circle K, Kl. 08:15 Hässleholm, Mc Donalds Stoby

Plats i bussen

Ospecificerat, Främre delen, Mitten, Bakre delen

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften är 1 400 kr per person och ska betalas senast 1 vecka efter bokning. Avgiften ingår i priset per resa. Resterande belopp skall betalas senast 5 veckor före avresan.