Prag 6 dagar

Transport:
Bussresa

Pris från: 7995 kr

Detta ingår: Bussresa, del i dubbelrum, frukost dag 2-6, middag dag 1-5, utflykter och inträden enligt programmet, reseledare

Inga krångliga bussbyten eller omlastningar, självklart bor vi på centrala hotell

OBS! Glöm inte ditt pass eller nationella ID-kort

Discount:
  • 2023-08-20
Artikelnr: N/A Kategori:

Special offer

Beskrivning

Följ med oss till Prag i ett lugnt tempo

Dag 1. Avfärd på morgonen mot Öresundsbron och vidare ner mot färjan i Gedser som tar oss över till Rostock utan några bussbyten eller omlastningar på vägen. Här fortsätter vi söderut på autobahn och passerar Mecklenburgs stora jordbruksfält och Brandenburg med den enorma tallskogen. Målet för dagen är Berlin. Vi checkar in på Park Inn by Radisson vid Alexanderplatz, centralare än så här kan vi inte bo. Här äter vi en gemensam middag på kvällen.
Dag 2. Efter frukost fortsätter vi vår färd söderut, vi passerar Dresden där vi gör ett uppehåll för en stadsvandring. Dresden är rik på kulturskatter och går även under smeknamnet “Florens vid Elbe”. Vi fortsätter resan genom Sachsen mot gränsstationen till Tjeckien som ligger på nästan tusen meters höjd. Därefter har vi nerförsbacke till Prag. Vi checkar in på vårt centralt belägna Hotel Ambiance, vi beger oss ut för bekanta oss med omgivningarna. Middag på hotellet.
Dag 3 – 4. Ta fram dina sköna skor och gör dig redo för att promenera mycket, det bästa sättet att uppleva Prag är just till fots. Vi besöker Pragborgen som är en samling av historiska byggnader, kyrkor, gallerier, trädgårdar och dessutom säte för Tjeckiens president och St.Vituskatedralen. Vi kommer även att se det astronomiska uret, Rådhuset och Tynkyrkan med Tycho Brahes grav. Och självklart – en promenad på Karlsbron! För dig som gillar shopping är ett besök på Wenzel-Square ett måste, där finns mängder av butiker. Det är lätt att hitta ställen att koppla av på då det vimlar av caféer, barer och restauranger med uteserveringar. En av kvällarna går vi på en folkloreafton och den andra åker vi en tur på floden Moldau där vi också äter gemensam middag.
Dag 5. Idag efter frukost lämnar vi Prag för denna gången. Vi kör mot Tyskland igen och kommer fram till Rostock där vi har övernattning på vårt centrala hotell Vienna House Sonne Rostock. Hotellet ligger precis vid torget i Rostock så man hinner såklart med att se sig om kring innan vi äter en gemensam middag på hotellet.
Dag 6. Idag kommer vi att lämna hotellet efter frukost. Färjan går från Rostock till Gedser kl. 11:15 och innan dess ska vi hinna med lite förmånlig shopping. När vi kommit iland i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa. Här finns möjlighet att köpa mat för dom som så önskar.
*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

Ytterligare information

Övernattning

Dubbelrum, Enkelrum

Påstigningsort

Kl. 05:00 Karlskrona Angöringen möbelaffären, Kl. 05:25 Ronneby resecentrum, Kl. 05:50 Karlshamn Resecentrum, Kl. 06:05 Pukavik samåkningsparkeringen, Kl. 06:20 Sölvesborg Blekingeporten, kl. 06:30 Bromölla Bellas Place, Kl. 06:50 Kristianstad Circle K, Kl. 07:15 Hörby Ekerödsrasten, Kl. 07:35 Lund södra Circle K, Kl. 08:00 Malmö, Malmö Arena hållplats 5

Plats i bussen

Ospecificerat, Främre delen, Mitten, Bakre delen

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften är 1 600 kr per person och ska betalas senast 1 vecka efter bokning. Avgiften ingår i priset per resa. Resterande belopp skall betalas senast 5 veckor före avresan.