Rhen & Mosel, 7 dagar

Transport:
Bussresa

Pris från: 9495 kr

Detta ingår: Bussresa, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-7, middag dag 1-6, lättlunch dag 3, vinprovningar och utflykter enligt programmet, reseledare

Discount:
  • 2022-09-24
Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:

Special offer

Beskrivning

Följ med oss på en underbar vinresa i lugnt tempo

Dag 1. Avresa från Karlskrona med upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från busscafét. Efter fikat så fortsätter vi mot Rödby där färjan tar oss över till Puttgarden. Snart är vi ute på Autobahn och snart är vi framme på vårt övernattningshotell i Lübeck, Tryp Wyndham Lübeck Aquamarin. Här äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Efter frukost sätter vi oss till rätta i vår bekväma buss. Vi ska ta oss ner till Rüdesheim och vårt hotell som vi ska bo på under vistelsen i Rhen/Mosel området. Hotellet heter Hotel Altdeutsche Weinstube. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Idag efter frukost ska vi besöka vår första vingård, Weingut Adolf Störzel. Här provar vi 4 vinsorter under promenad i vinodlingen som avslutas med en sopplunch. Vi åker linbana upp till vingården och vintåget tillbaka till hotellet. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter i Rüdesheim. På kvällen äter vi en gemensam lunch på hotellet.

Dag 4. Efter frukosten idag ska vi åka bussen till Bingen, där vi byter till båt och gör en kryssning på floden Rhen. Vi kommer att åka mellan Bingen och St Goar. I St Goar möter bussen upp och vi kör vidare till Bernkastel-Kues. Här besöker vi Weingut Anton Zimmermann och provar 5 sorters viner. Provning sker på engelska eller tyska, men reseledaren hjälper till med översättning om det skulle behövas. Efter provning åker vi tillbaka till hotellet där vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Idag efter frukost kommer vi att besöka den charmiga lilla staden Cochem som ligger vid floden Mosel. I Cochem tar vi en gemensam vandring tillsammans med vår reseledare. Sedan kommer det att finnas gott om tid till att på egen hand hitta någon trevlig restaurang att äta lunch på. Bussen går tillbaka till Rüdesheim ingen så vi kommer i god tid till vår vinprovning hos Georg Breuer. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Idag efter frukost är det dags att ta farväl av Rüdesheim och floden Rhen för denna gång. Vi åker tillbaka mot Sverige igen och har övernattning i Lübeck på samma hotell som vi bodde på nervägen. Gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Efter frukost lämnar vi hotellet och kör upp mot färjan i Puttgarden. Vi kommer att göra ett kort stopp i Heiligenhafen på en gränshandel innan vi rullar på färjan. När vi kommer iland i Danmark kommer vi att köra mor våra respektive hemorter. Vi kommer att göra en paus på Ekerödsrasten, här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

Mer information

Övernattning

Dubbelrum, Enkelrum

Påstigningsort

Kl. 05:00 Karlskrona Angöringen möbelaffären, Kl. 05:25 Ronneby resecentrum, Kl. 05:50 Karlshamn Resecentrum, Kl. 06:05 Pukavik samåkningsparkeringen, Kl. 06:20 Sölvesborg Blekingeporten, kl. 06:30 Bromölla Bellas Place, Kl. 06:50 Kristianstad Circle K, Kl. 07:15 Hörby Ekerödsrasten, Kl. 07:35 Lund södra Circle K, Kl. 08:00 Malmö, Malmö Arena hållplats 5

Plats i bussen

Ospecificerat, Främre delen, Mitten, Bakre delen