Schwedenfest Wismar 4 dagar

Pris från: 5495 kr

Detta ingår: Bussresa, del i dubbelrum, frukost dag 2-4, middag dag 1, utflykter och inträden enligt programmet, reseledare

Inga krångliga bussbyten eller omlastningar!
Självklart bor vi på centralt hotell!
Obs! Glöm inte ditt pass eller nationella id-kort.

Discount:
  • 2023-08-17
Artikelnr: N/A Kategori:

Special offer

Beskrivning

Dag 1. Vi startar från Karlskrona på morgonen och kör upplastning genom Blekinge och Skåne. När vi har kommit några mil söder om Köpenhamn så är det dags för förmiddagsfika från egen medhavd matsäck. Sedan fortsätter vi färden mot Rödby där färjan väntar på att ta oss över till Puttgarden. Väl på tysk mark passerar vi snabbt Lübeck och snart är vi framme i Schwerin. Här bor vi centralt på InterCity hotel.
På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 2. I dag ska vi vara med och fira ”Schwedenfest” i Wismar. Vi åker med vår buss från Schwerin efter frukost till Wismar. Festen firas årligen för att erinra om de 155 år som Wismar tillhörde Sverige. Denna fest firas alltid i närheten av 19 augusti som är det datum som Sverige återlämnade Wismar till Storhertigdömet Mecklenburg-Schwerin år 1903. Detta firas med underhållning och aktiviteter i Gamla stan och ner till hamnen. Det har under åren blivit mycket populärt och är idag en av regionens största stadsfestivaler. Vi kommer även att göra ett besök på Hanse Sektkelleri där vi kommer att få en guidning samt prova 4 olika typer av sekt. Framåt seneftermiddagen vänder vi åter mot vårt hotell i Schwerin. Kvällen fri för egna aktiviteter.
Dag 3. Även denna dag ägnas åt Schwedenfest i Wismar på egen hand. Efter frukost går bussen till Wismar igen. Vi kör tillbaka igen vid 16 tiden. Vill man inte åka med upp till Wismar en gång till, så finns det mycket att se och göra i Schwerin. Tex så kan man gå en guidad tur på det fantastiska slottet eller åka en båttur på Schweriner See.
Dag 4. Efter frukost beger vi oss tillbaka mot Sverige igen, vi kommer att åka med färjan från Puttgarden. Innan vi kör på färjan kommer vi att göra ett stopp på en gränshandel för lite shopping.
När vi kommit i land i Rödby kör vi direkt till Ekerödsrasten där det ges tillfälle att äta middag för de som så önskar.
Efter middagspausen kör vi tillbaka till våra respektive hemorter.
*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

Ytterligare information

Övernattning

Dubbelrum, Enkelrum

Påstigningsort

Kl. 05:00 Karlskrona Angöringen möbelaffären, Kl. 05:25 Ronneby resecentrum, Kl. 05:50 Karlshamn Resecentrum, Kl. 06:05 Pukavik samåkningsparkeringen, Kl. 06:20 Sölvesborg Blekingeporten, kl. 06:30 Bromölla Bellas Place, Kl. 06:50 Kristianstad Circle K, Kl. 07:15 Hörby Ekerödsrasten, Kl. 07:35 Lund södra Circle K, Kl. 08:00 Malmö, Malmö Arena hållplats 5

Plats i bussen

Ospecificerat, Främre delen, Mitten, Bakre delen

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften är 900 kr per person och ska betalas senast 1 vecka efter bokning. Avgiften ingår i priset per resa. Resterande belopp skall betalas senast 5 veckor före avresan.