Vinresa Alsace/Mosel 8 dagar

Transport:
Bussresa

Pris från: 12995 kr

Detta ingår: Bussresa, del i dubbelrum, frukost dag 2-8, middag dag 1-7, 4 vinprovningar, 1 lunch, reseledare

Inga krångliga bussbyten eller omlastningar , och givetvis ett centralt hotell.

Obs! Glöm inte ditt pass eller nationella ID-kort.

Discount:
  • 2023-09-16
Artikelnr: N/A Kategori:

Special offer

Beskrivning

Dagsprogram
Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen med upplastning genom Blekinge och Skåne enligt våra påstigningsplatser. Vi åker över Öresundsförbindelsen mot Rödby där färjan tar oss över till Puttgarden i Tyskland, en tur på ca 45 minuter. Vi åker vidare mot dagens etappmål som är Bad Oldesloe där vi kommer att övernatta på hotell Goodmorning +. Här kommer vi även att äta en gemensam middag på kvällen.
Dag 2. Idag efter frukost kommer vi att ta oss till Würzburg där vi checkar in på Maritim Hotel Würzburg som ligger vid floden Main och har en fantastisk utsikt över fästningen Marienberg. Hotellet ligger bara en liten bit från gamla stan. På kvällen äter vi en gemensam middag på en trevlig restaurang i närheten av hotellet.
Dag 3. Idag åker vi vidare mot Neustadt där vi gör resans första vinprovning på Weinhaus Kaiserstuhl. Vi provar 3 olika viner och givetvis så får vi smaka på lite olika lokala delikatesser i form av bröd, ost och korv mellan de olika vinerna. Efter vinprovningen kommer vi att passera gränsen till Frankrike och ta oss in i Alsace området. Här kommer vi att bo i tre nätter på hotel de la Couronne i Riquewihr. Gemensam middag på restaurang inkl. ett glas lokalt vin och ett glas vatten.
Dag 4. Idag har ni tid på er att på egen hand utforska den lilla staden Riquewihr. Passa på att njut av den trevliga atmosfären i staden och varför inte en god lunch på någon trevlig restaurang innan vi förflyttar oss den korta biten till där vi ska ha vår vinprovning för dagen. Vi provar prestigeviner på Chateau de Riquewihr och efter vinprovningen så äter vi en gemensam middag på en lokal restaurang inkl. ett glas vin, vatten och kaffe.
Dag 5. Efter frukost idag så blir det en tidig vinprovning😊. Vi åker till Dambach La Ville och besöker Ruhlmann. Här får vi ett besök i vinkällaren och en tur med traktortåg runt ägorna samt vinprovning av 3 viner och man får även behålla vinprovningsglaset. Dagen fortsätter med ett besök på Mont Sainte Odile, en topp i Alsace vars höjd är 764 m över havet. Här finns det även ett kloster där vi kommer att äta lunch innan vi kör tillbaka till Riquewihr igen. På kvällen äter vi en gemensam middag på en lokal restaurang.
Dag 6. Idag efter frukost är det dags att lämna Alsaceområdet för denna gång. Vi färdas norr ut igen och dagens etappmål är den fantastiskt trevliga lilla staden Cochem som ligger precis vid floden Mosel. Här kommer vi att ha en vinprovning av 3 viner på Weinkellerei J Koll & Cie, innan vi checkar in på vårt hotell i Cochem, Hotel Karl Müller där vi också kommer att äta en gemensam middag på kvällen.
Dag 7. Efter frukost så beger vi oss fortsatt norr ut mot Lübeck som är vårt sista övernattningshotell. Vi kommer att bo på centrala Park Inn by Radisson precis vid Holstein Tor. Här hinner ni ta en liten tur på stan innan vi äter en gemensam middag på hotellet.
Dag 8. Efter en fantastisk frukostbuffé åker vi mot Puttgarden där färjan väntar på att ta oss till Danmark och vidare hem mot våra respektive hemorter. Vi kommer att göra ett kort stopp för lite kompletterande shopping vid någon gränshandel. När vi kommit i land i Danmark kör vi direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att göra en paus. Här finns det möjlighet att köpa mat för den som så önskar.
*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

Ytterligare information

Övernattning

Dubbelrum, Enkelrum

Påstigningsort

Kl. 05:00 Karlskrona Angöringen möbelaffären, Kl. 05:25 Ronneby resecentrum, Kl. 05:50 Karlshamn Resecentrum, Kl. 06:05 Pukavik samåkningsparkeringen, Kl. 06:20 Sölvesborg Blekingeporten, kl. 06:30 Bromölla Bellas Place, Kl. 06:50 Kristianstad Circle K, Kl. 07:15 Hörby Ekerödsrasten, Kl. 07:35 Lund södra Circle K, Kl. 08:00 Malmö, Malmö Arena hållplats 5

Plats i bussen

Ospecificerat, Främre delen, Mitten, Bakre delen

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften är 2 500 kr per person och ska betalas senast 1 vecka efter bokning. Avgiften ingår i priset per resa. Resterande belopp skall betalas senast 5 veckor före avresan.