Vinresa Rhen – Mosel – Franken, 6 dagar

Transport:
Bussresa
Plats:

Pris från: 8895 kr

Detta ingår: Bussresa, frukost dag 2-6, middag dag 1-5, utflykter, provningar och eventuella entréer enligt programmet, reseledare

Discount:
  • 2022-09-13
Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:

Special offer

Beskrivning

Dagsprogram
Dag 1, Resan kan börja
Vi tar plats i bussen och beger oss i riktning Danmark och Tyskland. Under färden bekantar vi oss med varandra och njuter av det landskap och städer som vi passerar. Reseledaren berättar med stor inlevelse om Tyskland och om det härliga program som väntar oss. Tiden går fort när man har trevligt och framåt kvällen checkar vi in på bekväma Hotel där det blir middag!
Dag 2, Rüdesheim – Rhens pärla
Efter en stärkande frukost rullar vi vidare. Snart är vi framme i den pittoreska vinorten Rüdesheim belägen vid Rhens strand. Vi åker upp till Niederwalddenkmal en staty av Germanien, härifrån har vi en hänförande utsikt över omgivningarna. Vi njuter av stämningen på stadens berömda gata Drosselgasse. Här är stämningen hög och gatan kantas av ett stort antal vinbarer och affärer. Väl tillbaka på vårt hotell är middagen snart serverad. Efter maten hinner vi med en vinprovning i byn! Nu väntar sköna sängar.
Dag 3, Moseldalen
Vi börjar dagen med att glida fram på Rhen. Vi stiger ombord på en av båtarna som tar oss från Rüdesheim till Bacharach. Vi fortsätter med bussen mot vackra Mosel och gör ett kort besök i den charmiga orten Cochem. Här ges det tid att på egen hand upptäcka staden och äta lite lunch. Vidare längs Mosel till den charmiga vinorten Wintrich. Här ska vi hälsa på hos Kessler Sektmanufaktur och få en inblick i såväl tillverkning som allt om bubblorna. Självklart blir det även provsmakning. Framåt eftermiddagen är vi tillbaka på vårt bekväma hotell och en god middag väntar.
Dag 4, Franken – Tysklands Toscana
Idag går resan Österut från en flod till en annan. Vi kommer in i området Main-Franken, Tysklands största vindistrikt omkring floden Main. Vi färdas nu genom ett fantastiskt landskap. De vanligaste druvorna i området är Silvaner, Riesling och Müller-Thurgau. Frankens vinbönder har mer än 1200 års erfarenhet av vinproduktion.
Typiskt för regionen är också de speciella flaskorna som vinet tappas på, ”Bocksbeutel”, som har en rund, tillplattad form och har funnits i åtminstone 500 år. Idag skyddas den typiska formen av EU.
Vårt första stopp i Franken är i den lilla byn Eschendorf där Weingut Gehring tar emot oss och bjuder på en lättlunch och vin i vinfälten. Vi fortsätter ut på den sk vinön. Här besöker vi två olika vintillverkare och utforskar och provar deras viner. Här kan vi också passa på att fylla på den egna vinkällaren!
Nu är det dags att check in i lilla byn Schlüsselfeld på vårt familjära Gasthof zum Storch eller likvärdigt. När vi checkat in äter vi en god middag i glada vänners lag.
Dag 5, Korsvirkesstaden Celle
Idag går resan norrut förbi städer som Fulda, Kassel och Hannover. Snart är vi framme i den charmiga korsvirkesstaden Celle. Celle med sina 500 korsvirkeshus kan beskrivas som korsvirkets huvudstad. Det är en fröjd att strosa runt på de trånga och i stort sett bilfria gatorna. Man kan nästan känna sig förflyttad några hundra år tillbaka i tiden. Staden bjuder även på ett vackert slott och bra shopping! Ikväll samlas vi i hotellets restaurang för avslutningsmiddag och kanske planerar vi redan nästa resa tillsammans!
Dag 6, Hemresa
Även denna resa kommer till sitt slut. Vi fortsätter norröver och stannar för lite shopping i Heiligenhafen.
Vi fortsätter upp till färjan som tar oss mellan Tyskland och Danmark. Snart lägger vi även Danmark bakom oss och når svensk mark tidig kväll. Vi gör ett stopp på Ekerödsrasten, där finns det möjlighet till att köpa middag om man så önskar.
*Vi reseverar oss för ändringar i programmet.

Mer information

Påstigningsort

Kl. 05:00 Karlskrona Angöringen möbelaffären, Kl. 05:25 Ronneby resecentrum, Kl. 05:50 Karlshamn Resecentrum, Kl. 06:05 Pukavik samåkningsparkeringen, Kl. 06:20 Sölvesborg Blekingeporten, kl. 06:30 Bromölla Bellas Place, Kl. 06:50 Kristianstad Circle K, Kl. 07:15 Hörby Ekerödsrasten, Kl. 07:35 Lund södra Circle K, Kl. 08:00 Malmö, Malmö Arena hållplats 5

Övernattning

Dubbelrum, Enkelrum

Plats i bussen

Ospecificerat, Främre delen, Mitten, Bakre delen