Slöjdmässan Hjo

2-DAGARS RESA TILL SLÖJDMÄSSAN I HJO 2020


Den årliga slöjdmässan i Hjo är numera en av de största hantverksmässorna i Skandinavien. I över 30 år har Hjo Stadspark fyllts av hantverkare. Mässan är känd för sin kvalitét och sitt genuina hantverk.
Här säljs det mesta inom slöjd: keramik, trä, tyg, tovat, vävt, läder, skinn, knivar, näver, korgar, stickat och mycket mer. Under mässdagarna kan du även se hur man bereder lin, smider, flätar rotting, väver med mera.

 

Slöjdmässan i Hjo är inställd 2020 p g a Corona, berörda resenärer kommer att kontaktas för eventuell ombokning till nytt datum
 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1 – 11/7
Samling och avresa från Karlskrona och vidare söderut. Vi kör E4:an norrut och stannar och dricker busskaffe i Örkelljunga. Lunchen äter vi på Tabergstoppen utanför Jönköping. Här har man en vidunderlig utsikt över landskapet. Vi fortsätter den sista biten upp till trästaden Hjo där vi ska bo i rum med utsikt över parken eller sjön Vättern på hotell Bellevue.  Nu kan vi börja utforska Hjo och dess pittoreska centrum med gamla hus och dess butiker. Hjo ingår i dom 3 trästäderna där även Eksjö och Nora ingår. Vi äter en middag på kvällen på vårt hotell.

Dag 2 – 12/7

Även denna dag kan man titta närmare på Hjo och dess slöjdmässa. Mässan som började för över 30 år sedan har fyllt stadsparken med hantverkare och besökarna får skåda genuint hantverk. För dom som vill går vi en guidad stadsvandring kl. 09.00. Kl. 16.00 lämnar via Hjo för denna gång och beger oss hemåt. Vi stannar på Stiftsgården Tallnäs och äter middag inkl. måltidsdryck och kaffe innan vi når vår hemort.
 

I priset ingår:

I priset ingår:
Bussresa
Bussfika dag 1.
Del i dubbelrum
Lunch inkl. måltidsdryck och kaffe dag 1.
2-rätters middag dag 1 
Frukost dag 2.
Middag på hemresan inkl. måltidsdryck och kaffe.
Guidad stadsrundtur dag 2.