Italien-Cervia vid Adriatiska havet 15 dagar

Transport:
Bussresa

Pris från: 17995 kr

Detta ingår: Bussresa, förmiddags fika dag 1, frukost dag 2-15, halvpension på resdagarna, helpension på Hotel Excelsior samt lunchpaket på hemresedagen, reseledare

Inga krångliga bussbyten eller omlastningar, självklart bor vi på centrala hotell

Obs! P-avgift 750 kr tillkommer per fordon för parkering vid bussgaraget på Tennvägen (betalas in separat på BG 5444-6406) märk betalningen med bokningsnummer och reg.nr.

OBS! Glöm inte ditt pass eller nationella ID-kort

Discount:
  • 2024-06-15
Artikelnr: N/A Kategori:

Special offer

Beskrivning

Följ med oss på en härlig sol och badsemester med trevliga utflykter

I 13 år i rad har vi kör till detta fantastiska ställe i Italien. Underbara Cervia och Hotel Excelsior. Maten och upplevelserna i Italien. Är Du nyfiken på nyheter att äta så rekommenderar vi att prova Piadina, ett nygräddat tunnbröd med olika fyllningar, t ex ost, kokt skinka, prusciutto crudo, nutella eller något annat gott. Vår favorit är naturligtvis prusciutto crudo. Det vattnas redan i munnen. På tal om mat, så består helpensionen på Excelsior av frukostbuffé, trerätters lunch och middag med tillhörande varm och kall grönsaksbuffé. Det finns ett flertal olika förrätter att välja på. Som huvudrätt bjuds nyfångad fisk, som Mr Morri handlar på fiskmarknaden varje morgon. Det finns även en kött- eller lätt rätt, samt flera desserter. Det italienska köket kommer att ge Dig rikliga smakupplevelser, var så säker. Vill Du njuta av härlig sol och sköna bad i Adriatiska havet, så är det bara ett stenkast till den milslånga och välskötta sandstranden. Föredrar Du ett dopp i bassängen vid hotellet, så står den alltid till förfogande. Varje morgon, om intresse finns, så erbjuder vi ett vattenträningspass i bassängen, något som brukar vara mycket populärt.
Res med oss och njut av livet och Italien i underbara Cervia.
Dag 1 och 2: Sverige – Mittyskland – Italien Efter påstigning går resan via Själland och Östersjön genom Tyskland till vårt övernattningshotell vid Halle. Vi anländer på kvällen och middagen väntar på oss efter incheckning. Efter frukost fortsätter vi söderut genom det storslagna Sydtyskland och Österrike och nu dröjer det inte länge innan vi passerar gränsen till Österrike. Vårt övernattningshotell ligger centralt i Kufstein. Innan den gemensamma middagen på hotellet hinner ni med att ta en promenad i centrum.
Dag 3: Kufstein – Cervia Avresa från hotellet efter frukost. Idag vänta om möjligt ännu fler mäktiga vyer. Vi kommer snabbt upp på autobahn och det dröjer inte länge innan vi är vid Europabrücke. Europabron är en motorvägsbro i Österrike. Bron ligger söder om Innsbruck och norr om Brennerpasset. Den är Europas näst högsta bro, räknat som höjd över marken nedanför och är 657 m lång och 190 m hög och invigdes 1963. Vi passerar gränsen till Italien vid Brenner, fortsatt fantastiska vyer medan vi passerar förbi Bozen, Trento och Gardasjön. Vi stannar självklart med jämna mellanrum för bensträckare och fika / lunch. Framåt 16 tiden är vi framme vid vårt hotell Excelsior. För Dig som önskar, tar vi en rundvandring på kvällen i Cervia för att Du ska kunna bekanta Dig med omgivningarna. Nu börjar våra fantastiska dagar i Cervia.
Dag 4 – 12: Lokala utflykter, dags att njuta av härliga dagar i familjeidyllen Cervia. Adriatiska havet är lagom uppvärmt tills vi kommer.

Venedig heldagstur: Naturligtvis besöker vi också utflykternas pärla, den historiska staden Venedig. Med buss och vattentaxi kommer vi till centrum av Adriatiska havets drottning, där vi kommer att se Rialtobron, Suckarnas bro, Markusplatsen och mycket mer. Naturligtvis finns det också tid för en gondol tur för dem som känner för det.
Pris ca 80 Euro per person
San Marino halvdagstur: Vi besöker San Marino, det femte minsta landet i världen. San Marino, med bara 30 000 invånare, är helt omgivet av Italien och ligger mellan regionerna Emilia-Romagna och Marche, nära Adriatiska kusten och Rimini. Vi kommer att upptäcka stadens huvudgata, där vi kan shoppa tullfritt i stadens många butiker.
Pris ca 28 Euro per person
Vingård inkl. vinprovning, halvdagstur: Vi kommer att besöka en lokal vingård där vi får se och höra om produktionen och naturligtvis smaka på de härliga dropparna.
Pris ca 45 Euro per person
Vinprovning på hotellet: Vi kommer också att arrangera en vinprovning på hotellet som en av ägarna kommer att hålla i.
Pris ca 22 Euro per person

Dag 13: Cervia – Sydtyskland Idag lämnar vi Cervia och beger oss upp mot Österrike och Sydtyskland igen. Dagens etappmål är Ingolstadt och Ara hotel. Middag och övernattning.
Dag 14 och 15: Sydtyskland – Wittstock och Hotel Stadt Wittstock – Sverige Efter frukost påbörjar vi resan mot Sverige.
*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

 

Ytterligare information

Övernattning

Dubbelrum, Enkelrum

Påstigningsort

Kl. 04:50 Karlskrona, Tennvägen 6 (bussgaraget) Obs! P-avgift, Kl. 05:00 Karlskrona Angöringen möbelaffären, Kl. 05:25 Ronneby resecentrum, Kl. 05:50 Karlshamn Resecentrum, Kl. 06:05 Pukavik samåkningsparkeringen, Kl. 06:20 Sölvesborg Blekingeporten, kl. 06:30 Bromölla Bellas Place, Kl. 06:50 Kristianstad Circle K, Kl. 07:15 Hörby Ekerödsrasten, Kl. 07:35 Lund södra Circle K, Kl. 08:00 Malmö, Malmö Arena hållplats 5

Plats i bussen

Ospecificerat, Främre delen, Mitten, Bakre delen

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften är 3 000 kr per person och ska betalas senast 1 vecka efter bokning. Avgiften ingår i priset per resa. Resterande belopp skall betalas senast 5 veckor före avresan.