Holland med blomsterkarnevalen, 6 dagar

Transport:
Bussresa

Pris från: 11695 kr

Detta ingår: Bussresa, del i dubbelrum, frukost dag 2-6, middag dag 1-5, lunch dag 5, utflykter och inträden enligt programmet, reseledare

Inga krångliga bussbyten eller omlastningar, självklart bor vi på centrala hotell

Obs! P-avgift 300 kr tillkommer per fordon för parkering vid bussgaraget på Tennvägen (betalas in separat på BG 5444-6406) märk betalningen med bokningsnummer och reg.nr.

OBS! Glöm inte ditt pass eller nationella ID-kort

Discount:
  • 2024-04-18
Artikelnr: N/A Kategori:

Special offer

Beskrivning

Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell. När vi kommit några mil söder om Köpenhamn pausar vi för förmiddagsfika. Här serverar vi kaffe / te och fralla från busscafét. Självklart ingår detta i resans pris. Färden fortsätter mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden, färjan tar ca 45 minuter. Väl på tysk mark är vi snart ute på Autobahn. Milen försvinner snabbt och vi passerar Lübeck och Hamburg på vår väg till dagens etappmål som är Bremen och vårt övernattningshotell Hotel Landgut Horn.På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 2. Idag efter frukost fortsätter vi färden mot Holland. Vi passerar snabbt Bremen och Oldenburg innan vi kör över gränsen till Holland. Vi sträckkör inte utan stannar med jämna mellanrum för bensträckare, fika och lunch. Vi kommer att åka över Nordsjövallen, en 30 km lång fördämning som avgränsar Nordsjön mot insjön Ijsselmeer, den insjö som uppstod när havsviken separerades från Nordsjön. På vägen till vårt hotell gör vi en avstickare till fiskeläget Volendam. Här besöker vi en ost – och träskotillverkning. Här finns det möjlighet att provsmaka och handla. Framåt seneftermiddagen checkar vi in på vårt hotell, Fletcher Hotel-Restaurant De Klepperman. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.
Dag 3. Efter frukost åker vi ut till Noordwijk ute vid kusten för att beskåda startplatsen för blomsterkarnevalen, en magnifik uppvisning med kortegevagnar som dekorerats med tiotusentals tulpaner och andra vårblommor. Därefter åker vi till Amsterdam, där vi har tid på egen hand. Passa på att äta lite lunch och strosa runt och titta på Amsterdams fantastiska arkitektur, pittoreska kvarter och mängder med broar. På eftermiddagen åker vi en gemensam kanaltur. Kanalturer är det bästa sättet att uppleva staden, då det faktiskt finns fler kanaler än i Venedig. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 4. Idag beger vi oss till den berömda blomsterparken Keukenhof. Parken etablerades 1949 och är känd för sina vackra tulpaner, det odlas ca 7 miljoner lökar varje år. Vi får tid att på egen hand strosa omkring i parken och njuta av den härliga blomsterprakten både utomhus samt inne i paviljongerna. Det finns även tid för att äta lunch på egen hand. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 5. Idag efter frukost är det dags att vända hem mot Sverige igen. Vi kommer på vägen till dagens etappmål att besöka Giethoorn. Denna by är en genuin holländsk liten by med kanaler och vackra hus med halmtak. Här äter vi lunch och åker en oförglömlig kanalfärd innan vi fortsätter mot Lübeck, dagens etappmål. Här bor vi bra och centralt på Park Inn by Radisson.
På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 6. Efter frukost så åker vi upp mot Puttgarden och vår färja som ska ta oss till Danmark. Innan vi kör på färjan så kommer vi att göra ett kort stopp vid en gränshandel i Heiligenhafen. När vi kommit iland i Danmark så kör vi direkt till Ekerödsrasten. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar detta. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.
*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

Ytterligare information

Övernattning

Dubbelrum, Enkelrum

Påstigningsort

Kl. 04:50 Karlskrona, Tennvägen 6 (bussgaraget) Obs! P-avgift, Kl. 05:00 Karlskrona Angöringen möbelaffären, Kl. 05:25 Ronneby resecentrum, Kl. 05:50 Karlshamn Resecentrum, Kl. 06:05 Pukavik samåkningsparkeringen, Kl. 06:20 Sölvesborg Blekingeporten, kl. 06:30 Bromölla Bellas Place, Kl. 06:50 Kristianstad Circle K, Kl. 07:15 Hörby Ekerödsrasten, Kl. 07:35 Lund södra Circle K, Kl. 08:00 Malmö, Malmö Arena hållplats 5

Plats i bussen

Ospecificerat, Främre delen, Mitten, Bakre delen

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften är 1 000 kr per person och ska betalas senast 1 vecka efter bokning. Avgiften ingår i priset per resa. Resterande belopp skall betalas senast 5 veckor före avresan.