Tyskland, 4 floder & 3 vinprovningar 7 dagar

Transport:
Bussresa

Pris från: 12495 kr

Detta ingår: Bussresa, frukost dag 2-7, middag dag 1-6, vinprovningar enligt programmet, utflykter enligt programmet, reseledare
Inga krångliga bussbyten eller omlastningar.

Obs! P-avgift 350 kr tillkommer per fordon för parkering vid bussgaraget på Tennvägen (betalas in separat på BG 5444-6406) märk betalningen med bokningsnummer och reg.nr.
OBS! Glöm inte ditt pass eller nationella ID-kort

Discount:
  • 2024-08-13
Artikelnr: N/A Kategori:

Special offer

Beskrivning

Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen med upplastning genom Blekinge och Skåne enligt våra påstigningsplatser. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för bensträckare och fika från egna fikakorgen. Färden fortsätter mot Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden. Snart är vi ute på autobahn och milen försvinner snabbt bakom oss. Framåt seneftermiddagen är vi framme vid dagens etappmål som är H4 Hotel Hannover Messe. Här väntar en god middag och sköna sängar.
Dag 2. Efter frukost åker vi vidare mot vår första  flod som vi ska åka på. Det är floden Main som vi ska åka på idag. Vi kommer att stiga ombord på vår båt i Frankfurt am Main och åka en rundtur på ca en timme. Efter rundturen åker vi till det hotell som vi ska bo på under dagarna som vi är i regionen och gör våra flodturer och vinprovningar. Vårt hotell ligger i Wiesbaden och heter Penta hotel Wiesbaden. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.
Dag 3. Idag efter frukost åker vi till Rüdesheim am Rhein. Här ska vi göra vår första vinprovning för resan hos Weingut Adolf Störzel där vi provar 3 sorters viner. Efter provningen har ni egen tid i Rüdesheim där det finns möjlighet att på egen hand äta lunch och strosa på Drosselgasse. På eftermiddagen kommer vi att åka på vår andra flod Rhein. Vi åker mellan Rüdesheim och St Goarhausen och såklart kommer vi att åka förbi den kända Loreley klippan. När ni kommer fram till St Goarhausen så väntar bussen på er där för att köra tillbaka till Wiesbaden igen. Gemensam middag på hotellet.
Dag 4. Idag efter frukost kommer vi att åka till den trevliga och mysiga staden Cochem som ligger vi floden Mosel. Här kommer ni att få tid till att på egen hand strosa runt i den mysiga staden och njuta samt att äta lunch. Framåt eftermiddagen kommer vi att åka på vår tredje flod, Mosel. Vi åker från Cochem till Beilstein, en båtresa på ca 1 timme. Väl framme i Beilstein så tar vi oss till fots till vår andra vinprovning på resan. Den gör vi på Zehnthauskeller Sabine Lipmann, här provar vi 5 olika sorters viner. Efter provningen sätter vi oss till rätta i vår buss och åker tillbaka till Wiesbaden igen. Gemensam middag på hotellet.
Dag 5. Idag efter frukost åker vi mot vår Drottning Silvias födelsestad Heidelberg. Här åker vi på vår fjärde och sista flod för denna resa, floden Neckar. Vi åker mellan Heidelberg och Neckarsteinach, en tur på ca ee1 timme. Bussen väntar på er i Neckarsteinach och tar er tillbaka till Heidelberg igen där ni får tid att på egen hand utforska staden och äta lunch. Belåtna åker vi sedan vidare till staden Mainz där vi kommer att ha vår sista provning för denna resa. Vi kommer att besöka Kupferberg Terasse och prova tysk sekt samt få en rundvisning i deras vinkällare. Efter provningen åker vi till vårt hotell igen och äter en gemensam middag.
Dag 6. Idag efter frukost åker vi norr ut igen. Färden går mot Bad Oldesloe mellan Hamburg och Lübeck där vi bor på Goodmorning. Hotel. Här äter vi en gemensam middag på hotellet.
Dag 7. Idag efter frukost åker vi mot Sverige igen. Vi kommer att göra ett kort stopp i Heiligenhafen för lite kompletterande shopping för dom som så önskar om tid och utrymme finnes. Därefter åker vi med färjan från Puttgarden till Rödby och vidare genom Danmark. Vi kommer att göra ett middagsstopp på Ekerödsrasten där det finns möjlighet att äta middag för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.
*Vi reserverar oss för ändringar i programmet

Ytterligare information

Övernattning

Dubbelrum, Enkelrum

Plats i bussen

Ospecificerat, Främre delen, Mitten, Bakre delen

Påstigningsort

Kl. 04:50 Karlskrona, Tennvägen 6 (bussgaraget) Obs! P-avgift, Kl. 05:00 Karlskrona Angöringen möbelaffären, Kl. 05:25 Ronneby resecentrum, Kl. 05:50 Karlshamn Resecentrum, Kl. 06:05 Pukavik samåkningsparkeringen, Kl. 06:20 Sölvesborg Blekingeporten, kl. 06:30 Bromölla Bellas Place, Kl. 06:50 Kristianstad Circle K, Kl. 07:15 Hörby Ekerödsrasten, Kl. 07:35 Lund södra Circle K, Kl. 08:00 Malmö, Malmö Arena hållplats 5

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften är 1 000 kr per person och ska betalas senast 1 vecka efter bokning. Avgiften ingår i priset per resa. Resterande belopp skall betalas senast 5 veckor före avresan.